F.A.Q. - Notch Bidet

Är den lätt att installera?

För en rörmokare tar det ca 30 minuter. Vi rekommenderar att ni använder en rörmokare när ni gör installationen så att den görs korrekt. Är ni händiga och vill göra det på egen risk så följer det med instruktioner i paketet plus att vi har lagt upp instruktioner på denna fil som ni kan skriva ut.

Passar den alla toaletter? 

Den passar alla toaletter men har du en toalett med en toalettsits som sitter fast med snabbfästen i plast som du enkelt kan dra upp så går det inte. Då måste du byta toalettlock till en med gängor annars så kommer inte bidén hålla sig på plats. Ett ny toalettsits kostar mellan 100-400 kr och det är väldigt lätt att byta toalettsits.  

Går det att koppla på varmt vatten? 

Det går bara att koppla på kallvatten. Vi har valt detta för att det ska vara enkelt att installera. Ska du koppla på varmt vatten behöver man oftast ta in en rörmokare och dra om vattenledningarna eftersom det är bara kallvatten som dras fram till en toalett. Oftast så är det också ljummet vatten i rören till en toalett då de värms upp av rumstemperaturen om man inte spolar allt för ofta. . 


Går det åt mindre papper?

Ja. Våra tester ha visat att med pappersförbrukningen har minskat med 85-90% hos familjer som använt denna produkt. Det man använder pappret till är att bara ta bort vattnet från stjärten. Oftast räcker det med ett tork så är man klar. 


Blir pipen som sprutar ut vatten skitig? 

Nej den brukar klara sig bra. Skulle den bli smutsig så vrider man bara på ratten bredvid bidet handtaget så riktas strålen nedåt och pipen sköljs av utan att man behöver röra den. 


Hjälper denna produkt mot hemorrojder?

För många av våra kunder har det hjälpt väldigt mycket. Vi har hört från person som gått från två tuber av Xyloproct (hemorrojdsalva) i månaden till en tub eller mindre per år! För folk med analklåda och som lider av irretation runt ananlen hjälper det mycket att dels ha helt rent runt analen efter att man bajsat och att man slipper dra torrt papper om och om igen på samma ställe. 


Kan barn använda bidén? 

Ja, denna produkt är väldigt uppskattad bland lite äldre barn. Vi rekommenderar dock att ni först lär era barn torka sig själva på de torra vanliga sättet då det är vanlig torkning som fortfarande gäller i skolan.


Slangen från bidéhandtaget når inte fram till vattenkopplingen.

Det följer med en 50 cm slang. Skulle inte den räcka till så säljer vi dem separat i längder 85 och 100 cm. Behöver ni andra vanliga kopplingar så finns de också på vår hemsida eller så kan ni köpa dem på er närmaste bygghandel där det har ett WC utbud. 


Måste man koppla in elektricitet?  

Nej, man behöver ingen el. Vi har valt att inte ha el dels för att underlätta installationen och minimera fel som kan uppstå med el. Plus att vi vill sälja en produkt som alla kan ha råd med och inte kostar 20 000 kr plus dyra installationskostnader. 


Vattenstrålen träffar inte rätt.

Man kan justera hur långt in och hur långt hela delen ska sitta på toan när man monterar den.. Vissa människor sitter långt fram på toan och vissa långt bak, man får helt enkelt också justera stjärten mot strålen när man sitter på toan. 

 

Har du frågor som inte besvarats här? Tveka då inte att kontakta oss.